коледни стоки

Как да украсите коледната трапеза тематично

Подготовката за коледните празници е време да стартира и точно поради това днес ще ви занимаем с някои елементи, които са емблематични за трапезния кът. Освен декорацията и украсата разбира се, че специално отношение следва да приложим и за аранжирането на мястото за хранене, където ще се събере зялото семейство. Определено трапезарията се оказва най-натоварена, тъй като семейните сбирки се състоят основно тук, където се наслаждаваме на уникално вкусната домашно приготвена храна и красиво подредената маса. Хубаво е да се обърне внимание на детайлите и особено на сервирането на блюдата в прекрасни чинии коледни. Мотивите и тематиката са в основата на това да се подчертае духа на празника и неговите традиции.

За коледната визия на трапезата

Способите, които могат да бъдат приложени с оглед създаване на уютна атмосфера през този празничен период на годината са много. Украсената пищно елха, използване на лед лампички както и стикери за стена и прозорци определено са сред най-предпочитаните варианти за създаване на красиво декориран дом. Но както вече подчертахме трапезата също е с решаващо значение за осигуряването на запомнящи се моменти  компанията на близките ни хора.

Перспективите, които стоят пред домакинствата, в чиито дом ще се проведе отбелязването на събитието са много. Коледната визия на трапезата изисква специален подход, който се отнася до:

 • Подреждане на масата;
 • Избиране тематични чаши за топли и студени напитки;
 • Покупка на чинии за сервиране в коледна тематика;
 • Акцент към покривките, салфетките и приборите за хранене;
 • Декориране с ароматни свещи или други подобряващи уюта елементи.

Общо взето имате да помислите за доста неща и точно поради това не е без значение как ще реагирате за да подобрите стайлинга на имота си и да му предадете празничност и тържественост.

Чиниите – кои са подходящи за Коледа

съдовеЗнаете ли, че тематично украсените съдове за сервиране на храна а доста разнообразни. Определено това, което се оказва решаващо за потребителите са всички онези фактори, които па един или друг начин влияят на организирането и декорирането на трапезната зона. А чиниите са най-използвани, тъй като в тях се сервират не само основни блюда, но и десерти, салати и други.

Избраните, които ще използвате за коледните тържества чинии определено следва да са в основните тематични цветове като:

 • Бяло;
 • Зелено;
 • Червено;
 • Сребърно;
 • Златно.

Важен акцент тук са и детайлите, които се изразяват в щампи на звездички, елхички, снежни човеци и други. Можете да акцентирате при избор на това да заложите на любимите на децата тематични акценти както и да се фокусирате върху някои атрактивни закачливи декорации за възрастни.

Вариантите, които се предлагат в търговската мрежа са наистина разнообразни и определено това, което би било приоритетно за посрещането на празниците е да сте в готовност да изненадате любимите си хора както с вкусната храна така и с всички онези акценти, които са свързани с визията на трапезния интериор.

Материали за изработка

По отношение на този принцип се забелязва богат асортимент от чинии в коледна тематика, които са изработени от безопасни за човешкото здраве материали. Основно посудата от тази категория се делят на такива за еднократна или многократна употреба. Колекцията от чинии и съдове за еднократна употреба обикновено са изработени от пресовано велпапе или картон. Екологични са и са биоразградими.

Тези за многократна употреба логично могат да бъдат използвани неограничено време. Сред водещите устойчиви материали за изработка тук са:

 • Аркопал;
 • Стъкло;
 • Керамика;
 • Метал;
 • Пластмаса.

Въпрос на виждане кои бих стояли най-добре на коледната ви трапеза е взимането на решение, което би било наистина благоприятно за осигуряване на уютна и прекрасно аранжирана трапезария. Направете тези светли дни още по-уютни и изберете най-добрите тематични съдове, които се предлагат в сайта на MOVI.BG.