красив маникюр

Какво е нужно да знаем за ползването на гел лак за нокти?

Поддръжката на дамския маникюр в наши дни е признак на самоуважение. Затова всяка жена, която държи да е елегантна и перфектна до последния детайл никога не пропуска да обърне достатъчно внимание и да отдели време за посещение в салона за красота. Изключителна популярност през последните години придоби метода гел лак за нокти, който всъщност е не просто използване на поредното средство за постигането на безупречен маникюр, а процедура с доста дълготраен ефект. Това го прави още по-предпочитан поради факта, че с едно посещение в салона можете да се радвате на красиви нокти и ръце около 40-45 дни. А в забързаното и динамично ежедневие това наистина пести време и е удобно средство, с което да се радвате на идеалните нокти за толкова дълъг период.гел лак

Плюсовете и минусите на гел лака за нокти са ясни. Едни от най-важните положителни причини за ползването на гел лакове е това, че ноктите изглеждат прекрасно почти месец, което за разлика от обикновените лакове, които се ползват определено си е истинско постижение. Друго преимущество, което дамите отчитат при метода на използване на гел лак е това, че ноктите не се чупят, тъй като са максимално защитени от механични увреждания. Използването на гел лак за нокти може да се приложи и в домашни условия, което на практика го прави изключително достъпен. Разбира се, професионалното обработване на нокътната плочка и ползването на качествени продукти е ключа към дълготрайността на красивите нокти. Затова ако търсите винаги безупречен резултат се доверявайте на опитни и квалифицирани маникюристи. Ако пък нямате време или обичате да експериментирате у дома избирайте само такива продукти, които са безопасни, отговарят на високо качество и се ползват в професионалните салони за красота.

Работата с гел лак е доста по-леска отколкото с обикновените варианти за лакиране на нокти. Поради това, че гел лака съхне единствено под влиянието на UV лампата дава възможност да създавате невероятни творби върху нокътната плочка. За да бъде наистина дълготраен гел лака Ви се нуждаете от правилния подбор инструменти и продукти които са задължителни за подготовката на плочката при поставянето на гел лак.  Започнете с почистването на кожичките, тъй като те са ключа към прекрасния маникюр. Следващите етапи зависят от това какъв вид гел лак за нокти ще ползвате. Задължително тук обаче си остава ползването на UV лампата. Това е уреда, който реално втвърдява лака и го прави неразрушим да дълъг период от време. когато избирате лампа за пече имайте предвид, че нейната роля е повече от важна за вашите нокти. Некачествената UV лампа може сериозно да увреди ръцете ви и дори да предизвика поява на гъбична инфекция. Затова професионалните маникюристи препоръчват да се прилагат само качествени продукти и то в стерилна среда. Освен това не забравяйте, че също е определящо да правите така наречените „почивки“, които предотвратяват появата на неприятни последици.