къртачи

Какви видове остриета се използват при къртачите

За да изберете добър къртач, който да се справя успешно с разрушаването на всякакви твърди повърхности от рода на тухла, бетон, камък и други е необходимо да имате предвид богатия избор, който се предлагана пазара. За по-голямо удобство на операторите производителите гарантират отлична маневреност, ергономичност и автономност на машините. Така, че ако търсите перфектното решение сега можете да се възползвате от такива захранвани от електричество, бензин или пневматика. За да откриете идеалното решение за своя бизнес или хоби занимания ще ви срещнем с някои конструктивни особености както и видово многообразие, с което се характеризират кърачите. Така ще можете да оцените техните качества и да си осигурите отлични условия за работа.

Отличителни белези на къртачите

Най-общо това са машини, с които се осигурява къртене, отстраняване на облицовки от плочки, каменни пана и други. Майсторите са облагодетелствани от възможността да използват такива уреди, които са свръх мощни и нито една повърхност не би се превърната в препятствие, което да бъде преодоляно при строително-ремонтни мероприятия.

Не бихме определили къртача като сложен механичен инструмент, а напротив. Машината се състои от следните елементи:

 • Механизъм на задвижване;
 • Ударник;
 • Острие.

Трите компонента работят като едно цяло за да разрушат бързо и ефективно под, стена, колона, таван или друг тип конструкция. Асортимента от варианти, които се предлагат в магазина на Ташев Галвинг се конфигурират като производителни решения, с които може да се осигури коректна и бърза работа, благоприятстваща изпълнението на поставените задачи.

Преимуществата на къртачите е в това, че те могат да бъдат с различна мощност, многообразие от функции и качества, а операторите могат да избират измежду различни видове острието, които да приложат за да изкъртят повърхност спрямо нейната структура и спецификация.

Видове накрайници

картене и пробиванеПокупката на къртач се ръководи от неговите способности. Според типа на накрайниците, които могат да бъдат използвани моделите разрушителни машини се класифицират на:

 • Тромбовки;
 • Длето;
 • Лопатка;
 • Шило.

Първият вид е широко разпространен при ремонтни дейности на пътното платно. Задачата на острието тип тромбовка е да уплътни пласта и да премахне въздушните участъци. По този начин се запълват пукнатините и се избягва последващото пропадане на настилката и нейното улягане с времето.

Длетата се прилагат при провеждане на демонтажни работи на метални конструкции. Те са изключително ефективни и определено пробиването на отвор в различни твърди повърхности се извършва с лекота и без особени усилия от страна на операторите.

Остриетата лопатки са също често използвани при строителните и ремонтни дейности. Тяхната основна функция е да премахнат старите слоеве мазилка без да останат каквито и да било следи по повърхностите. Практични са и при тънки облицовки, които изискват малко повече сила и труд за да бъдат отстранени от тухлени или бетонови стени, подове и тавани.

Шилата се използват най-често за къртене на стари асфалтови настилки. Този тип накрайници за къртачи са изключително здрави и надеждни. Приложими са също така при събаряне на стени, във фабрики за добив на камък и други.

Какъв тип захранване на изберете

Както пояснихме още в началото на публикацията това, което е важно при машините за къртене е начина, по който се захранват моторите им. Изключително важно е да отбележим е, че електрическите наистина са супер ефективни, но те не предоставят така необходимата автономност при провеждане на различни дейности. Затова се наблюдава по-голям интерес към тези, които са с бензинови мотори както и пневматичните.

Когато инвестирате независимо от типа на задвижването на мотора е необходимо да се фокусирате върху:

 • За какъв тип материал са предназначени къртачите;
 • Какъв е вида на патронника;
 • Какви са начините за контролиране на мощността и броя на ударите ;
 • Каква е производителността на мотора;
 • С или без превключвател за регулиране на честотата при работа е машината.

Препоръчително е да се консултирате с експерт, който да ви насочи към вариант, който да бъде оптимално ефективен спрямо естеството на обичайната ви работа.