Защо трябва да наемете интериорен дизайнер

Когато планирате да обновите вашия дом е изключително важно предварително да претеглите всички предимства и недостатъци на това вие сами да се заемете с интериорния дизайн или да се доверите на интериорен дизайнер, който да създаде вашия мечтан дом.

Вероятно точно си мислите, че всичко това е много лесно и няма нужда да инвестирате в наемането на дизайнер, но преди да отхвърлите тази идея на 100% помислете малко по-задълбочено за целия процес.

За да ви помогнем сме ви подготвили кратко ръководство с помощта на дизайнера от студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева, която споделя полезни неща, които ще ви помогнат да решите дали имате нужда от професионална помощ или можете да се справите сами.

 

И така първото нещо, което трябва да вземете под внимание е фактора време. Помислете внимателно колко време ще трябва да отделите на вашия проект и не се залъгвайте не става дума само за това да ударите една боя върху стените и да купите няколко нови мебели.

Ако трябва да сме честни ще ви отнеме доста време, за да изберете това, което ще бъде подходящо за вашия дом, да откриете добри майстори, които да направят желаните реконструкции.

 

Вероятно работите на пълен работен ден, което означава, че разполагате с малко и ограничено време, което да можете да посветите на вашия проект. Освен това можем да се обзаложим, че едва ли искате да прекарате цялото си свободно време в избор на плотове и плочки, а това със сигурност ще удължи времето за реализация на вашия нов интериорен дизайн. Ето ви първата причина, поради която ви е се нуждаете от професионална помощ в лицето на опитен интериорен дизайнер. Той работи на пълен работен ден, има нужните познания и опит, за да знае как да комбинира различни елементи и цветове, за да ви гарантира отличен краен резултат. Доверявайки се на интериорен дизайнер вие ще намалите значително натовареността си.

 

Може и да не ви се вярва, но интериорният дизайн е много повече от това просто да избираш различни неща, които според вас изглеждат добре. В действително има редица технически аспекти и тънкости, които можете придобиете само с образование, опит и познания по вътрешен дизайн. Неща като планиране и оформление на пространството, и познаване на най-добрите начини за оптимизиране на функциите на дома ви изискват умения, които вероятно нямате.

 

Добре е да помилите и за ергономичността на вашето пространство. От друга страна опитен интериорен дизайнер може само с един поглед да определи, кое работи добре и кое не по отношение на практичност и разположение в интериора. Овен това тяхното око има нужния тренинг да оцени симетрията, непрекъснатостта, баланса и цветовите комбинации.

 

Колкото и да не ви се вярва интериорния дизайнер има по-ясна представа какво можете да получите и постигнете с определения от вас бюджет. Ако вие сами се заемете с вашия редизайн се пригответе за много лутане и непредвидени разходи. Разбира се вие можете да ги намалите като се откажете от неща, които смятате за ненужни или можете да откриете по-евтино. Избирайки да работите с дизайнер обаче вие ще си спестите доста от разходите, тъй като той ще ви каже кое от вашите желания е реалистично спрямо вашия бюджет или ще ви предложи алтернативи, на тези неща, които просто не са рентабилни за вас. Освен това той получава много по-добри цени за мебели и декор, а това е нещо, което вие няма как да получите, освен ако не работите с дизайнер.

 

Имайте предвид, че ако планирате цялостен ремонт на вашето жилище, то вие ще имате нужда от професионалисти, които да ви помогнат при подновяването на ел. инсталацията, водопровода, подмяна на настилките, боядисване и много други. Това само по себе си означава повече време и нерви за вас докато откриете наистина добри майстори. Разбира се тези грижи отпадат ако работите с интериорен дизайнер, който ще ви препоръча сигурни, надеждни и проверени професионалисти, с които е работил и преди.

 

На финала ще кажем само, че един добър дизайнер има наистина око за нещата в интериорния дизайн, има вкус и знае кое как да комбинира, за да постигне желание УАУ ефект. Той може да оцени проблемните зони във вашия дом и да предложи адекватно решение. Освен това опитния дизайнер ще ви изслуша, ще вникне в думите ви и ще разбере какво точно искате, как си го представяте и ще направи така, че да реализира вашите желания, за да получите мечтание дом.