ремонт на автомобил

Полезни данни за купувачите на авточасти от онлайн магазини

В съвременния живот потребителите са облагодетелствани от многообразието, възможността за покупка онлайн и избор на продукти, независимо от тяхното предназначение. Такъв тип изделия са авточастите и когато сме изправени пред ремонт на колата, за който не ни се плаща твърде скъпо то един от лесните методи да си набавим качествени, но на добра цена резервни елементи е да си ги купим от доверен търговец,  утвърден имидж и репутация в автосредите. За голям процент от средностатистическите българи колата и техническата ѝ поддръжка определено е лукс. Но от гледна точка на това да реагираме и да гарантираме безопасността си по време на шофиране е приоритет да поръчаме нужните детайли от търговец, който да носи отговорност за всеки продукт от каталога си.

Удобството да поръчаш авточасти онлайн

Няма спор, че един от най-лесните начини да се сдобием с конкретна авточаст и тя да не ни излезе златна е решението да ползваме онлайн платформа, специализирана в този род търговска дейност. Но бъдете внимателни. Пазара предоставя както добри оферти така и такива, които могат да се окажат подвеждащи. Как да ги разграничите и на кои търговци да се доверите днес с нас споделят експертите от Autocenter.BG. Като един от водещите търговци на авточасти у нас екипа на Autocenter.BG се е срещал с нелоялната конкуренция, която на база съмнително ниски цени продава на клиенти с ограничени финансови възможности резервни части, които не отговарят на минимални технически показатели за качество. Това сами се досещате, че води до сериозни проблеми не само за автомобила, но и засяга до голяма степен сигурността по време на пътуване. Ето защо, когато търсите авточасти бъдете взискателни към:

  • Предлаганата марка;авточасти
  • Задължително изисквайте производствена гаранция;
  • При онлайн магазините не допускайте да се съгласите с общите условия, преди да сте се запознали с тях;
  • С покупката не пропускайте документ, доказващ продажбата на стоката от съответния магазин. Така ще имате възможност при недобросъвествност от страна на търговеца да потърсите правата си.

За да бъде удобно и коректно търсенето на авточасти от онлайн магазин, както да бъде гарантирано и тяхното качество можете да се доверите на Autocenter.BG.

Имат ли срок на годност авточастите, предлагани от онлайн магазини

Може да ви се стори странно, но действително на пазара с авточасти има регламентирани срокове, през които един артикул може да стои на склад. Независимо от това, че повечето от тях са метални то това не означава, че ако стоят някъде в складовете около 5-6 години то това не води до потенциална амортизация. Консултантите на Autocenter.BG задължително следят срока, в който може един артикул да престои в склад. Имайки предвид намаляването на техническите качества на изделието е определящо, когато получавате поръчан от онлайн магазин резервен елемент да проверите партидата  и годината на производство. Ако са изминали не малко години от тогава то е логично да се съмнявате в качеството на резервния детайл.

Авточастите се делят на две основни категории:

  • Стандартни;
  • Специални.

Под стандартните авточасти се имат предвид всички онези, които са специфични за съответната автомобилна система. тяхната роля е да се поддържа техническата изправност на автомобила и в пробег между 80 000 до 100 000 км. Такива елементи можете да намерите дори в кварталните магазини. Те се произвеждат под различни барндове и са лесно откриваеми.

Специални са авточастите, които не можете ей така да отидете и да намерите във всеки специализиран търговски обект, предлагащ такива. Обикновено те се изработват по поръчка и срока за доставка не е толкова кратък като при стандартните. Както се досещате и цените на авточастите от този вид са високи.

Независимо от това дали се нуждаете от специални или стандартни авточасти за вашия автомобил от Autocenter.BG са готови да ви предоставят най-добрите решения на достъпни офертни цени.