Как електропастирите помагат на животновъдите?

Много хора за пръв път чуват, че съществуват устройства тип електропастири. Това са тези пастири, при които не се налага да пазите стадото да не избяга, тъй като се използват енергизатори и електрически огради спиращи добитъка да се отклонява от зоната на паша. Фермерите имат свои ниви и участъци, в които извеждат крави, овце и кози на паша, но много често членовете на стадото се разпиляват и се започва дълга гонитба изискваща много енергия. Тук обаче проблемът може да се разреши с монтаж на полезните и добри електропастири.

Какво е приложението на електропастира?

 

Електропастирът представлява устройство, което снабдява ограждение с ток. Докосването на животните до оградите води до кратък и мек електрошок, а добитъкът се научава, че не бива да се докосва до огражденията или специалните въжета. Използва се и изолация, за да се повиши работата на устройството. Най-голямото преимущество на тези устройства е, че стигат до психиката на всяко едно животно, и то ще разбере, че трябва да пасе на определено място.

Ползвателите на електропастири имат два варианта да ги поръчат. Единият е да закупят компонентите поотделно – енергизатор, ограждение, изолатор и аксесоари, а могат и да поръчат електропастир в комплект от https://elektropastiri.bg, които ще им предложат маркови устройства, всякакви видове изолатори, огради и аксесоари – дистанционни управления и табели. Инвестирайки в електропастир, ще получите верен помощник във фермерската работа.

Какви мерки за сигурност да вземем?

 

При използването на електропастири, не се налагат някакви специални мерки. От законова гледна тока се изисква само едно действие, а именно поставянето на предупредителна табела, в която да се посочи, че през даденото ограждения тече електрически ток. Последният не е опасен за хората, но е наложително да им обясните, че вашата ограда е електрическа.

Общо взето това е всичко, което се свърза с употребата на електропастир. Това е устройството, което ще направи живота на фермерите много по-лесен, и ще им спести много време. Надяваме се, че статията Ви е била полезна и очаквайте още по темата в следващите издания.