течове

Как се откриват скрити течове

Много хора се надяват на тях да не им се случи, чукат на дърво, имат си свои ритуали и ползват фетиши, амулети и какво ли още не само и само дома им да бъде защитен от неприятности. Но дори да осветите апартамента си наистина няма как да се застраховате от поява на теч. Това са едни от най-често срещаните проблеми от битов характер и не знахарство и молитви биха помогнали в случая, а именно професионалната намеса на човек, който знае как да реши възникналата неприятност. Днес ще ви срещнем със скритите течове… онези, за които подозирате, но идея си нямате къде се намират и какво са ви приготвили като материални щети. Важно е едно – не чакайте, а дори при най-малката симптоматика, че има нещо е редно потърсете кип, който е оборудван и може да установи има ли повод за притеснение.

Препоръки от експерти

Скритите течове са сред най-тревожните водопроводни инциденти, които могат да ви връхлетят. С тях наистина няма как да оставите нещата да се „самооправят“, поради простата причина, че те ще задълбочат и ще предизвикат невиждани материални щети. Ето защо още сега посетете https://vikhelp.com и се запознайте със симптоматиката, решенията и начините за справяне с течовете, които не се виждат.

За да ви спестим време в днешната публикация ще предоставим основните ключови моменти, които могат да се окажат наистина важни за бързото разрешаване на възникналия проблем. Колкото по-бързо се установи причинителя както и неговата позиция то толкова по-леко ще минат нещата с ремонта.

Вниманието се насочва към две важни точки:

  • Локация;
  • Отстраняване на аварията.

Локализирането или още установяването на местоположението на течовете е момент, към който като клиенти трябва да бъдете безкомпромисни. Всъщност наистина има много голямо значение това, че ефективността при намирането на теч цели да се спести време и максимални усилия. А чрез старите къртачни методи няма да стигнете до никъде, освен до множеството проблеми, които би създал един последващ ремонт.

Сред най-новите методи за откриване на течове е ползването на апаратна диагностика. Принципа на действие е съсредоточен върху това да не се нарушава целостта на облицовки, стени, подови настилки или тавани за да се търси мястото на водопроводната авария. Vikhelp представя няколко иновативни технологични варианта за апаратно диагностициране, които всъщност показват, че много лесно и бързо би могло да се установи проблематиката и от там да бъдат предприети реални действия за отстраняването на аварията.

Видове апаратна диагностика

Правото на избор е особено приемливо за водопроводчиците, които също могат днес да се възползват от технологиите. Всъщност наистина вариантите не са малко, а използваните идват да покажат, че с висока прецизност е бърза реакция теча в дома ви може да бъде много бързо отстранен и то без кой знае какви материални щети. Ето и някой от предпочитаните от водопроводчиците апарати, с които лесно и бързо се установява наличието на скрит теч:

  • Термокамерискрити течове

Изключително ефективни и все по-прилагани в ежедневните ремонтни работи при ВиК услугите. Лесно се използват и спестяват много време, защото състоянието на водопровода се установява в момента на неговото изследване. Изключително добри уреди, с които могат да се изследват от дистанция всякакви обекти независимо от тяхната квадратура;

  • Ендоскопски камери

Определящото тук е, че в реално време водопроводчика може чрез камерата да намери теча, което също е особено ефективен метод. Камерите от този вид се прилагат по-скоро при индустриални обекти с труден достъп до тръбите;

  • Ултразвук

Популярен вариант, с който също се борави във Вик сектора. За разлика от термокамерите тук се използват различни честоти на звука за да се установи промяната на вълната и така да се установи с по-голяма прецизност локацията на теча.

В зависимост от естеството на аварията от vikhelp избират най-щадящия и ефективен начин за локализиране. След явното установяване на аварията се пристъпва към действия, които наистина могат да са решаващи за бързото отстраняване на скрития теч.