течове

Какво е важно да знаете за скритите течове

Материалните щети, които би нанесъл скрит теч са сред най-неприятните. Ако има такъв, но видим то веднага човек предприема мерки за неговото отстраняване. Но при положение, че теча е скрит то докато стане ясно, че има такъв зад облицовката, стената в банята или на друго място проблемите могат да се разраснат до особено големи размери. Много гора дори не подозират, че са се сдобили с такава авария, докато например плочките в банята не започнат да падат и влагата не избие и стане явна. Практиката показва, че има доста очевадни симптоми, които неглежираме и точно поради това проблема ескалира и се превръща в много по-сериозен от нашите очаквания. Днес ще ви запознаем с някои факти, които са свързани със скритите течове, тяхното откриване и отстраняване. Фактор в случая е професионалната бърза реакция, която се оказва изключително ефективен способ за решение.

Съвети от специалисти

Сигурно се питате как да разпознаете това дали имате или не такъв скрит теч. Има ли симптоми, които са характерни за този вид аварии и какво да направите пир положение, че забележите подобни неща? Въпросите са наистина основателни и професионални отговори всеки заинтересован може да открие на https://hidro-start.com/otkrivane-na-techove/. За онези от вас, които нямат време за подробности и детайли ще обобщим някои съществени симптоми, които наистина са пряко свързани с установяването на скрит теч. От Ходро Старт дават подробна информация, която наистина е изключително ценна за такъв тип аварии. Ето как да разпознаете дали в дома ви има теч, който „работи“ зад зида или стената и ви крои тревоги и неприятности:

  • Има повишена влажност на въздуха в помещениетоВодопроводчик

Това се усеща от хора с хронични проблеми в дихателните пътища;

  • Поява на плесен и мухъл

Обикновено те избиват по фуги между плочките, ъглите;

  • Разхода за вода на домакинството се повишава

Налага се да плащате поне два пъти повече от обикновено;

  • Образуване на конденз

Микроскопични капчици се появяват там където има потенциален проблем т.е. водата избива под формата на конденз.

Това са едни от най-явните симптоми, че в дома или офиса, както и всеки друг обект има скрит теч.

Как се откриват скрити течове

Това, че сте установили наличието на такъв проблем означава, че е време за бързи мерки, които да бъдат свързани с неговото отстраняване. но преди да се отстрани е време теча да бъде локализиран и открит. Периметъра може да бъде доста голям, което обаче не означава, че е нужно да бъдат свалени всички плочки в банята или пък да се разкърти цяла стена за да се установи съответната позиция на аварията. Днес експертите от Хидро Старт предлагат на своите клиенти модерни технологични способи, които буквално за минути успяват да локализират мястото на теча.

Тайната на бързото откриване на такива неприятни аварии се нарича апаратна диагностика. Има не малко уреди, с които доста ефективно се установява точната позиция на теча. С тяхна помощ се намаляват до минимум щетите, които могат да бъдат нанесени по имота, а освен това експедитивността и бързината, с която се установяват тези проблеми наистина е мигновена. Този вид апаратна диагностика включва:

  • Цялостно обследване на съответния периметър;
  • Локализиране с точност до 98 % местоположението на аварията;
  • Осигуряване на информация, която водопроводчиците да могат да използват при взимане на решение за мерките, които да приложат при отстраняването на аварията.

Едни от най-добрите уреди за апаратно диатностициране на скрити течове са термокамерите. Те осигуряват нужната информация на екипа на момента и дават много ясна информация за това какъв е характера и мащаба на водопроводния проблем.

Това, което е много важно да знаете за скритите ВиК течове е, че колкото по-бързо и точно бъдат открити то толкова материалните щети, които евентуално биха причинили ще бъдат контролирани и решение от професионалните екипи.