нов радиатор

Как да осъщшествим контрол върху сметките за отопление – съвети от екипа на Vikhelp

Една от причините днес да ви занимаем с ремонтните дейности по радиаторите на отоплителната система е провокирана от това, че над 25 % от хората отлагат тези действия заради липса на достатъчно средства. Да, цените са фактор, не те не бива да бъдат причина за загубата на топлина през зимните месеци и продължаващото неефективно използване на амортизираните тела. Радиаторите са фокусната точка от отоплителната инсталация и на тях дължим правилното пропорционално използване на топлината от течността, която циркулира в тях. Дори незначителни загуби на пръв поглед поради спукан радиатор са предпоставка за загуби на топлина, които се измерват в сериозни суми.

Съвети от професионалисти

Помощта от опитни и квалифицирани екипи не е за подценяване. Отоплителната система има за цел да намали сметките, които обичайно плащаме за електричество. Колкото и необичайно да ви звучи имайте предвид, че голям процент от домакинствата в София използват камини, котли, печки захранвани от енергийно ефективни възобновяеми източници с цел по-рентабилно отопление. Характерно за тези отоплителни инсталации е това, че по-голяма част от тях изискват инсталирането на радиатори.

В по-старите блокове и сгради, в които е имало изградена система за отопление от ТЕЦ се ползват наличните радиатори, но в хода на експлоатацията им със сигурност ще установите, че те имат нужда от сериозен ремонт и дори подмяна. За да си гарантирате ефективност потърсете специалистите, които са детайлно запознати с отоплителните системи и ще препоръчат най-добрите варианти за икономично, екологично и рентабилно намаляване на разходите през зимните месеци. Информирайте се как на vikhelp.com радиатори в София.

Ето ги главните точки, които ще гарантират ефективност от обновената отоплителна система:

 • Установяване на невъзможност старите радиатори да продължат да се ползват поради аварии и създаващи проблеми;
 • Избор на радиатори, които да са доказано ефективни;
 • Избор на екип, който да извърши ремонта с цел професионално и качествено използване на новите радиатори години наред;
 • Оправдано инвестирани средства, които са с бърза възвращаемост.

Малцина си правят сметката, че типа на радиаторите и тяхната изправност имат отношение към месечните сметки за отопление. Именно върху подбора на радиатори алармират от vikhelp София, тъй като радиатора е вашия източник, който излъчва топлина и се грижи за оптимално достигане е поддържане на постоянна температура в помещенията.

Как да изберете новите радиатори

След като вече е установена потребността от смяната на радиаторите и няма нужда да отлагате подновяването на отоплителната инсталация следва да се запознаете с предложенията на пазара. смяна на радиаторОтоплителните тела т.е. радиаторите са разнообразни не само като размери и дизайн, а също така и като материал на изработка. Vikhelp съветва своите клиенти да бъдат особено внимателни в какви радиатори инвестират, тъй като всъщност от това зависи до колко инвестицията ще бъде оправдана.

Препоръчителни са телата от алуминий заради техните невероятни качествени характеристики:

 • Лекота;
 • Възможност за изработка в различни размери и форми;
 • Възможност за тониране в различни нюанси, така че да се превърнат в част от концепцията на интериорния облик;
 • Много високи топлоотдаващи свойства;
 • Бързо достигане на зададената от термостата температура в помещението;
 • Дискретни, елегантни и иновативни като стил и дизайн;
 • Лесни за монтаж и поддръжка;
 • Не корозират и това ги прави надеждни и дълголетни решения;
 • Достъпни като цена.

Със сигурност списъка от предимства на радиаторите от алуминий ви привлече като клиенти. Vikhelp разчитат на този вид радиатори, тъй като те наистина са едни от най-здравите  и иновативни отоплителни уреди, които реално можете да ползвате години наред. С изключителна надеждност, здравина и качество се отличават тези тела, а ефективността от тяхното прилагане е напълно оправдана.

Възползвайте се от професионални съвети, монтиране на радиатори и поддръжка на отоплителната система от ВиК Хелп София. Така ще осъществите контрол върху сметките за отопление и със сигурност ще останете удовлетворени от икономичното и екологично функциониране на отоплителната инсталация.