автокъща

Как да си купите употребяван автомобил от автокъща в Германия?

Над 90 % от продаваните употребявани автомобили у нас са внос от страни от Европейския съюз. Ако в началото на развитието на тази практика клиентите от България разчитаха основно на автокъщите у нас да им предложат нещо интересно и качествено то сега се наблюдава една друга практика. С падането на ограниченията за пътуване и свободното движение на хора и стоки днес несъмнено сме свидетели на друга практика. Желаещите да си намерят добро превозно средство си купуват самолетен билет за Германия например и не само, че могат да си направят една бърза екскурзия то междувременно имат възможността и да се сдобият с автомобил. Звучи лесно, нали и имайте предвид, че действително е така. Голяма част от хората се притесняват от езиковата бариера, но пък днес почти няма нация, която да не борави свободно с английския език и да не е наясно с покупко продажбата на превозни средства в общността. Ето това прави възможно и лесно всеки желаещ да посети автокъща в Германия и да си купи нова употребявана кола. Разбира се, няма да са излишни малко съвети и препоръки за да не направите грешка и да избегнете проблеми при регистрирането на превозното средство у нас. Клиенти, които вече са минали по пътя на самостоятелния внос на кола, а не са ползвали услугите на автокъща съветват:автомобили

  1. Няма автокъща в Германия, която да няма свой собствен сайт или пък да не е публикувала обявите си в платформи за продажби каквито има и у нас. Търговията с автомобили продължава да е фактор, който наистина е доста активен особено у нас. В това е и причината да имат толкова много автокъщи на територията на страната. И така направете анализ на предложенията. В Интернет можете да намерите не само автокъщи в Германия, но и частни лица, които също продават автомобилите си. дори да не разбирате немски можете съвсем спокойно да пишете през чат формата на сайтовете или пък да оставите текстово съобщение с въпросите, които ви вълнуват. Продавачите обикновено са отзивчиви и усетят ли, че имате сериозен интерес към определено превозно средство веднага ще ви засипят с информация.
  2. Ако вече сте се спрели на няколко варианти си уговорете срещи за оглед. Ето го и основния съвет – никога не купувайте и не пращайте пари преди да сте видели колата на живо. Със сигурност ще са ви нужни поне два дни за да обиколите автокъщите в Германия, в които сте избрали возила. Ако те са на различни разстояния се информирайте за начините, по които можете да стигнете до тях. Ако имате приятели, които живеят и работят в Германия те могат да ви съдействат, ако ли пък не е трудно да се оправите сам с навигация или пък най-обикновена карта.
  3. При физическия оглед на автомобила проверете абсолютно всичко по колата – от документите до техническото състояние. Разбира се, че тест драйва е задължителен. Иначе няма да можете да установите дали колата е в добро техническо състояние или не. След като сте установили коя от огледаните коли си струва то вече можете да пристъпите към покупка. Оформянето на сделката е идентична с покупко-пордажбата на автомобил у нас, така че няма да имате никакви затруднения. Следва въпроса дали колата ще бъде транспортирана до България на ход или пък ще ползвате автовоз. Това вече е въпрос на лична преценка.

За онези, които имат известни подозрения и съмнения дали ще се справят с тази търговска операция имаме една доста добра алтернативна възможност. Знаете ли, че българската автокъща Капитол предлага услугата избери кола и ние ще я доставим от коя да е автокъща от Германия. Ето, че така си спестявате пари и разхождане до страната, от която желаете да купите превозното средство. Капитол разполага с опитни специалисти, които ще открият за вас перфектния автомобил, ще извършат всички процедури, гарантиращи неговата изправност и документално оформяне на сделката.