Отводняване на мазета

Отводняване на мазета, гаражи, партери – услугата възложете на професионалисти

Наводненията в приземни етажи, мазета, гаражи, партерни помещения създават особено тревожни ситуации.  Причинителя на такива аварии могат да бъдат както проливни дъждове така и неправилно направена хидроизолация против подпочвени води. И в двата случая обаче съществена е ролята на екипите по отводняване, които успяват максимално бързо да изпомпят събралата се в помещенията води  и по този начин да се сведе риска за разрушаването на сградите до минимум. Като едни от най-сложните операции се определят тези дейности, тъй като не само изпомпването е част от процеса, а също така се налага качествено подсушаване и дезинфекция на площта.

Каква  е процедурата

Аварийните ситуации от този вид трябва да намерят бързо решение. Ако проливните дъждове са наводнили и са залели дворното ви място, а калта и мръсотия е нахлула в къщата, мазето или гаража то със сигурност намесата на фирма, предлагаща услугата отводняване е налице. Изключително големи неприятности причиняват водата и калта. Факта, че не можете да влезете в мазето, ако не сте обули гумени ботуши е показател за екстремността на ситуацията. Безспорно сред основните задачи, които имате е това да намерите точния екип, който е максимално добре оборудван и подготвен да изпомпи водата, нахлула в приземните части на къщата ви.

Наемете професионалисти. Имайте предвид, че сами с кофа и подръчни материали трудно ще успеете да се отървете от цялото количество вода. Отводняване на мазета, гаражи, партери в следствие на проливен дъжд, приливни вълни, подпочвени води е сериозно изпитание, с което е важно да се справите бързо и отговорно. Колкото повече стесните кръга на времето, през което да се проведе това действие то толкова по-скоро ще можете да ползвате безпроблемно помещенията.отводняване

И все пак какво следва да се направи при възникване и поява на такива неволи? Има няколко ценни стъпки:

  • Проучете кои фирми и екипи от вашия регион предлагат услугата отводняване на мазета и партерни етажи;
  • Кои от тях разполагат с машини и апаратура за отводняване;
  • Колко бързо могат да се озоват на мястото на възникналото наводнение;
  • Колко ще ви струва отводняването;
  • Освен изпомпване на водата дали се предлага подсушаване и дезинфекция.

Съществени са тези моменти, тъй като в крайна сметка наистина има не малко неща, които следва да се предвидят с оглед на това да можете максимално бързо да успеете да върнете обичайните си битови навици.

Важни ли са подсушаването и дезинфекцията

Много често поради подпочвени води мазетата както в жилищни блокове така и къщи са изключително пропити от влага, плесен и мухъл. Това е среда, която е благоприятна за развитието на болестотворни организми. Една от задачите на професионалните екипи по отводняването е след старателното и прецизно изпомпване на водата да се предприеме работа по подсушаване. Ако влагата е прекомерна се налага няколко дни помещението да се остави да изсъхне по естествен път и едва след това да се приложи дезинфекциране. Идеята на този вид дейности е в това да се използват всякакви средства, с които да се ограничи разпространението на болести. Със сигурност не бихте желали при влизане в мазето или гаража да изпитате невъзможност да дишате поради неприятната миризма на застояла влага. Това са всъщност причините след проведени отводнителни дейности да се приложат процеси по:

  • Събиране на твърдите остатъци след изпомпването на вода – кал, пясък, чакъл, твърди предмети и друг;
  • Подсушаване чрез издухване със специална техника;
  • Дезинфекциране на частите, по които има образували се плесен и мухъл.

Изключително полезни са тези услуги, тъй като наистина с тяхна помощ много от хората попаднали в неприятни ситуации на наводнени дворове, къщи, мазета, подземни гаражи или партерни помещения нещата се овладяват навреме и се взема правилно решение. Канал Техник е една от фирмите, които предоставят такива услуги на територията на страната, така че независимо от региона, в който се намирате можете да разчитате на експерти с опит и доказан професионализъм.