маса

Форма, размер и материали – три фокусни точки при покупка на трапезна маса

За да се сдобиете с хубава трапезна маса не е необходимо да правите анализ на всички производители и търговци в града, в който живеете. Просто се запознайте с новите тенденции от магазин Мебели Арена и то изцяло онлайн. Как да инвестирате разумно и отговорно в тази така важна за дома мебел ще ви разкажем в днешната публикация. Определящо е всеки домашен кът да бъде изпълнен с уют и комфорт за да можете да се насладите на вкусно приготвената храна.

Форма и размер

Правилата за покупка на трапезна маса стартират от определено на формата и размера. Като чат от интериора на кътчето за хранене е важно да се погрижите за създаването на хармонична и приятна атмосфера, благодарение на която да си осигурите така мечтания интериор. По отношение на размера и формата в каталога на Мебели Арена се предлагат множество интересни варианти, които биха се внедрили в пространството. Сред най-търсените се нареждат:

  • Правоъгълна маса 180/90/85 см.;
  • Разтегателна правоъгълна маса 160+40/90/77 см.;
  • Квадратна маса;
  • Елипсовидна с разтегателен механизъм;
  • Кръгла и други.

Според спецификата на вашия интериор както и геометрията, която е заложена в концепцията сега имате на разположение интересни и лесно приспособими модели трапезни мебели, с чиято помощ можете да се възползвате от красиво и удобно оформен кът.

Вложени материали

трапезна масаФокусирайки се върху правилния избор е необходимо да вземете под внимание и онези елементи, които касаят използваните материали за изработката на конкретното обзавеждане. Тенденциите, които се залага при новите модели са насочени към нови и екологични суровини, които са лесни за рециклиране. Правилно за много домакинства е трапезната маса да бъде изработена от:

  • Естествена дървесина. Красиви и невероятно стилни творения, които изискват внимание при използване. Задължително е да ги пазите от високи температури и влага;
  • МДФ. Специфичното за този материал е това, че е максимално издръжлив. Използването му за направа на трапезни маси е основателно, тъй като тук се наблюдава висока износоустойчивост и издръжливост на топлина и надраскване;
  • ПДЧ. По-нисък клас суровина, но пък за сметка на това с отлични качества. Предлагат се такива с влаго и термоустойчивост, което е основателна причина да се инвестира в изделия, в които основния материал е ПДЧ;
  • Стъкло. Въпреки, че има много скептици то се оказва, че интересът към стъклените модели е огромен. Те са красиви и освен това се поддържат лесно.

Мебели Арена ще ви предостави точно онова, от което се нуждаете за да бъде изпълнен дома ви с комфорт и уют.