витамин д

Как да си набавим витамин Д

Много хора гледат на витамин Д като на панацея с многостранно значение за човешкото здраве действително това е така, но не е желателно да му присъждате някакви магически способности. Освен това става въпрос за стероиден хормон, който е значим, но при превишаване на дневната доза и пренасищане може да се окаже дори опасен. Затова е необходима за знаете в какви продукти се съдържа слънчевия витамин и да внимавате с техния пием. Задължително е да сте наясно, че колкото са ползите от използването му то не по-малко са и рисковете за здравето в случай, че пренебрегнете съветите за внимание към консумиране на продукти с високо съдържание на микроелемента.

Акцентирайте на хранителните добавки

Зимата е сезона на настинките и все повече хора безразборно използват витамини в комбинация. Препоръчва се включване в дневното меню на продукти с витамин д от bulvit.com, тъй като те са създадени така, че да не превишават дневната необходима за организма доза.

А сред ползите от витамин Д, които са решаващи за здравето ни са:

  • Регулира способността на организма да се справя успешно с връхлитащите го инфекции;
  • Повишава ефективността при лечение на настинки и грип;
  • Намалява риска от поява на диабет;
  • Предпазва организма от заболявания на опорно-двигателната и костната система;
  • Стимулира мозъчната дейност и други.

Хубавото на хранителните добавки и продукти от bulvit.com е в това, че съдържанието на витамин Д е съобразено с оптималната необходима доза, нужна на организма.

Храни богати на витамин Д

здравословна хранаБезспорно най-ефективния вариант за набавянето на микроелемента е чрез излагане на слънчева светлина. Разбира се има и друго решение, което през зимата се оказва приоритетно предвид факта, че излизаме по-малко навън. Под формата на хранителни добавки или таблетки, както и редица хранителни продукти също могат да окажат благоприятно въздействие върху това да се осигури количеството, от което се нуждаем.

Не са много храните, които са богати на витамин Д. Желателно е ако не обичате да ги консумирате да помислите за други продукти като хранителните добавки, с чиято помощ да постигнете съответните оптимални стойности. С най-голямо съдържание са:

  • Гъбите;
  • Скумрия;
  • Дива сьомга.

Има не мало ядки, които също са наситени на витамин Д, но имайте предвид, че е желателно те да бъдат консумирани с мярка и в сурово състояние. Хубаво е да хапвате също сирене, жълтъци, черен дроб и други. Но най-сигурен ефект бихте постигнали с продуктите от каталога на bulvit.com.