Защо е важно да изберем правилния хедер?

хедериЖътвата на царевица и слънчоглед наближава, а правилният избор на хедер е от значение за качественото прибиране на реколтата и то в бързи срокове. Правилното селскостопанско оборудване по време на жътва гарантира на фермерите не просто справяне с тази важна задача, а много повече – приключване на кампанията в срок и то с максимален добив.

 

В земеделието хедерът, който се агрегатира към комбайна, е предназначен за жътва на зърнени, тревисти и маслодайни култури чрез отделяне на класовете на растенията от стъблата им. Точно затова е важно да изберете правилната машина за Вашето стопанство спрямо големината на земята, която обработвате и вида на културата, която отглеждате. 

 

Какво значи “правилен хедер”?

 

Тъй като изборът на хедер не е лесна работа, експертите от Тайтън Машинъри България са Ви подготвили няколко насоки, с които да се справите по-лесно с тази задача и то максимално успешно и бързо! 

 

Първото и най-важно нещо при избора на хедер е да проверите качеството и надеждността на материалите, от които той е направен, така че да са съобразени с отглежданата от вас култура и полевите условия.

 

Хедерите биват различни видове спрямо това какви култури имате на полето – пшеница, царевица, слънчоглед и други.

 

 

  • зърнен хедер – използва се за зърнени култури
  • хедер с гъвкава ножова лента – препоръчва се при соя
  • лентов хедер – топ избор в рапица
  • царевичен хедери – минимизира загубите при всякакви условия
  • подбирачи – решение при боб, грах, леща и много други

 

Разбира се, трябва да се съобразите и с условията на полето, големината на стопанството, както и технологията на засяване. Също така техниката, с която разполагате и най-вече комбайна – дали е колесен, верижен или гумено-верижен. Попитайте повече и за ножовете на хедера и тяхната надеждност. 

 

Всичко това е от особено значение, защото ако се спрете на неподходящ хедер, рискувате да провалите кампанията си, да забавите прибирането на реколтата и да минимизирате резултатите.

 

Избирайте лесно онлайн

 

На сайта Titanmachinery.bg ще откриете различна специализирана техника, на която може да се доверите! При нас може да откриете топ хедери на световно известните и признати марки Case IH и MacDon за всеки вид и тип стопанство. А нашите специалисти ще направят, така че да получите персонално внимание, добра оферта и решение, което да работи за Вас и Вашите желания!

 

Не губете повече време

 

Вече имате цялата нужна информация за това как да изберете правилен хедер за Вашето стопанство. Остава единствено да ни се обадите, за да подготвим персонална специална оферта.

 

Широката ни гама от продукти, заедно с бързата доставка, обезпеченост на оригинални резервни части и 24/7 сервизен екип, гарантират спокойствие и надеждност на всеки един стопанин, без значение дали е в кампания или не. Заложете на сигурно, изберете Тайтън Машинъри България.