химичен елемент сяра

Любопитни факти, за които не сте чували за химичния елемент „сяра“ и използването му на едро

Признайте се каква е асоциацията ви, когато чуете думата „сяра“? Вероятно си представяте купчина силно смърдящи развалени яйца. Острата и силно задушлива миризма определено е отблъскваща, но пък сигурно не знаете, че сярата е номер 16 химичен елемент, който се реди с най-видните и разпространени на земята неметали.

Знаете ли, че…

Всъщност човек трябва да се запознае отблизо с химичния елемент за да може да оцени неговите качества и предимства, които носи в живота ни. Малко от хората са наясно, че всъщност като химичен елемент сярата няма нито мирис, нито вкус. В чистата си природна форма сярата е с кристална форма в жълтеникави оттенъци. Това са любопитни факти, които може би ще ви изненадат, но всъщност една при свързване с други агенти, които влизат в производството на торове, препарати и други широко използвани инсектициди и фунгициди се появява силния и задушлив аромат, който повечето от нас определят като сяра. Реално неприятната миризма на развалени яйца се дължи на съединението на сярата с водород, при което се получава сероводород, чиято миризма всъщност свързваме с острия аромат, който усещаме.

Използване на сярата в индустрията в количества на едро

Поръчката на изгодна за сяра цена на едро можете да направите от каталога на chimsnab-bg.com. Компанията е сред утвърдените на нашия пазар в търговията с химични продукти, които се предлагат на най-достъпни цени. На едро сярата се използва в редица сектори на промишлеността, като за някои от тях вече споменахме:Сяра

  • Фармацевтична промишленост;
  • Производство на торове, препарати, хербициди за растителна защита;
  • Производство на козметика за тяло и много други.

Тези сектори имат интерес от покупка на сяра в големи количества и естествено от Химснаб могат да предоставят доста изгодна цена. Дори за бита е добре да обърнете внимание на качествата на сярата, тъй като тя може да се окаже ключ към вашето здраве. Много любопитен факт е също така, че сярата има благоприятно влияние ако се приема под формата на хранителна добавка, разбира се не в чисто състояние, а като компонент. Малко известен е също факта, че в клетките на човешкото тяло, коса, мускули, нокти, зъбен емайл се съдържа сяра, така че се оказва този химичен елемент е част от самите нас. именно това налага и употребата на чистия продукт от фабрики на едро с цел използването му при изработването на препарати, медикаменти, добавки, козметика за подмладяване и тонизиране и т.нат. Всъщност още много можем да говорим за този предлаган на доста ниска цена химичен елемент в количества на едро, чиято роля за човешкото здраве е особено полезна. Имуностимулант, забавящ процесите на стареене, елемент, който влиза в състава на торове и препарати за растителна защита и още много други полезни приложения има сярата, така че сега вече няма да свързвате този елемент от Менделеевата таблица единствено с острата и задушлива миризма.