щрангове

За спецификата на смяната на хоризонталните щрангове в жилищни сгради

Подмяната на водопроводните щрангове в жилищните сгради е неизбежна. Когато вярно са функционирали 15-20 години водопроводните тръби се оказват под натиск не само на непрекъснато циркулиращата вода, но същевременно с това и на наносите, които се движат в водното течение. Варовик, бактерии, всякакви други видими и невидими с просто око наноси се залепят за вътрешните стени на тръбите и се превръщат в сериозна причина за възникване а редица проблеми. Най-често от смяна имат онези хоризонтални  и вертикални щрангове, които се намират в стари сгради. Едва ли сте изненадани от това, че ежедневно десетки домоуправители на в столични квартали търсят екипи за хоризонтални щрангове София, които да решат проблемите, които причиняват неудобства и дискомфорт при ежедневните битови дейности? Днес ще ви срещнем с ВиК Хелп София – водопроводни специалисти, които са наясно със спецификата на смяната на щрангове и могат да се включат ефективно в качественото решаване на авариите.

Проблеми с хоризонталните щрангове

И хоризонталните и вертикалните щрангове са съществени за водопроводните инсталации на една сграда. Ако едните спомагат за изкачването на водата по етажите, то другите имат задачата да доставят водата до вашия дом. Дори един участък от хоризонтален или вертикален щранг да не работи ефективно и да е дефектирал то това ще доведе до сериозни проблеми не само на едно, а на голям процент от домакинствата в сградата.Водопровод

Питате ли се как да разпознаете дали има дефект по хоризонтален или вертикален щранг в сградата, в която живеете? Дори не е необходимо да имате някакви водопроводни познания за да установите, че наличието на авария е в своя върхов момент и колкото по-бързо наемете водопроводчици от София, които са запознати с проблематиката на аварията то толкова по-добре. Със сигурност са нужни някои аргументи и насоки за това за какво да следите, така че ето как да сте сигурни, че има проблем във водопреносната система на жилищната сграда:

 • Водата, която тече от смесителите е с видимо лошо качество;
 • Налягането по-високите етажи на сградата е твърде ниско и дори не може да захрани някои електроуреди като бойлер, пералня, съдомиялна машина;
 • В общите части на сградата има мухъл, плесен, течовете са ежедневие;
 • Често има токови удари, които налагат спирането на електрозахранването;
 • По стените и подовете се образуват заплашителни пукнатини.

Това са все сериозни проблеми, които не бива да бъдат подценявани, защото те носят със себе си опасност за живота и здравето на обитателите.

Какво е нужно да се направи

Ясно е, че необходимостта от подмяната на хоризонталните щрангове както и вертикалните в сградата в София е налице. Това, което е необходимо да се направи е да се вземат предвид:

 • Професионалните качества на екипа, който ще бъде нает;
 • Опит на водопроводчиците;
 • Използвани материали, с които ще бъдат подменени старите корозирали и дефектни тръби;
 • Срок за изпълнение на поетия ангажимент;
 • Гаранции и качество.

С ВиК Хелп София можете да си осигурите пълно спокойствие, защото екипа от компетентни водопроводчици е напълно наясно със спецификата на авариралите ВиК щрангове както и технологията им на подмяна. Преди да се предприемат каквито и да било ефективни действия домоуправители и членовете на етажната собственост се изисква да се запознаят детайлно с процесите на подмяна на щранговете, а именно:

 • Извършване на оглед на инсталацията с цел да се установи състоянието и типа на дефектите;
 • Оферти – цените са важни, защото всяко едно домакинство ще трябва да отдели определена сума пари за да се проведе съответното ремонтно мероприятие;
 • Срокове, в които домакинствата ще се наложи да не ползват вода, заради извършваните ремонтни дейности.

Има доста работа и неудобства, които са свързани с ремонтните действия по хоризонталните и вертикалните щрангове, така че наистина е важно да сте напълно наясно това какво ви очаква.