кухня с бар плот

Основни варианти за интериор на кухня с трапезария

Не е изненадваща или пък нетрадиционна концепцията за партниране на две зони в едно помещение. Тази концепция всъщност се наблюдава най-често при аранжирането на кухненски бокс с трапезария. Наистина това е едно удобно и функционално местенце, което предполага, че не е необходимо да се разнасят порционни чинии от една стая в друга. Така не само си спестявате усилия, но и миризмите от храната не се разпространяват в останалите зони от дома. днес ще разгледаме два основни интериорни аспекта на обзавеждане на кухня с трапезария. За да си партнират тези две зони и да бъдем максимално удовлетворени от техните предимства е важно да имаме предвид, че при подбора на мебели те следва да бъдат в пълен синхрон. На практика дори можем да определим това, че всъщност трапезната зона е продължение на кухненския бокс, което всъщност ги прави много по-функциоанални като решение за оптимизиране на наличното пространство.кухня

А това е първия вариант за интериор кухня с трапезария, на които ще акцентираме в днешната публикация. Стандартно кухнята се състои от горен и долен ред шкафове. В допълнение монтираме вградените електроуреди, които са основен ресурс за бързо и лесно приготвяне на храна и различни гозби. В кухни, които са по-скоро бокс помещения обаче е доста трудно да се намери достатъчно пространство за трапезна маса със столове. Идеята, която интериорните дизайнери предлагат е за бар плот, който не само да играе роля на сервизен плот, но и такъв, на който да се храним. В съвременния си вариант тези бар плотове са изключително удобни. Моделите, които можете да поръчате са с разтегателни механизми, което на практика прави възможно настаняването на повече хора, които да се хранят едновременно в тази зона. Естествено не е толкова удобно както при отделената трапезна маса и столове, но все пак е удовлетворяващ вариант, който не само е пасващ на интериора, но и сравнително функционален.

Втората концепция за интериор на кухня, съчетан с трапезария е традиционния с отделна зона за приготвяне на храната и оформяне на кът за хранене в близост. Несъмнено тук вариантите са доста многообразни и те са продиктувани най вече от това, че в зависимост от модела на кухненската мебел можете да импровизирате с трапезния кът. Разтегателни маси, кожени столове с иновативен дизайн, класически модели, плотове на маси от стъкло и още много други тенденции бихте могли да вложите в идеите си за обзавеждане на тази зона. Въпрос на вкус и възможност за съчетаване на двете части така, че те действително да си партнират е определящия акцент да превърнете тази част от дома си в идеалната кухня с удобна трапезария.