спално бельо

Кои са важните моменти при избора на ново спално бельо

Подновяването на спалното бельо е приоритет за всяка добра домакиня. Неизбежно е с времето и непрекъснатото пране текстила да не изгуби своите качества като цвят, здравина и естетика. Именно поради това се налага периодично да инвестираме в нови чаршафи, калъфки, одеяла, завивки т.е онова, което наистина ни доставя спокойствие и комфорт по време на сън. Има няколко важни неща, които се вземат предвид и върху едно от тях ще насочим вниманието ви днес.

Размерът – сигурност и спокойствие в леглото

Когато говорим за размери за спалното бельо то на първо място се съобразяваме с това какви са параметрите на нашето. Обичайните и най-масови габарити при двойните легла са 160/200, което автоматично предполага, че избирането и на нашите нови комплекти спално бельо ще са зависими от този размер. Обикновено, когато се купува бельо за креват имайте предвид, че се предоставят няколко различни варианта, независимо че акцента е именно в цифрите 160 на 200:Комплект спално бельо РАНФОРС

  • Комплект за легло 160/200 с чаршаф с ластик. Тук акцента е насочен към точното пасване на долния чаршаф върху матрака. всеки е изпитвал неудобството от смяната на позицията на тялото при спане сутрин спалното бельо да е не е там където е било при лягане. С такъв комплект обаче получавате идеалния размер;
  • Комплект за легло 160/200 с обикновен чаршаф. Тук освен, че плика за завивката е с аванс от десетина сантиметра и чаршафа е по-голям с идея да се подпъхне под матрака. изключително внимателни бъдете с габаритите и на двата елемента, тъй като има модели с аванс 10 см, а при други 15-20 см. Съобразете се с височината на матрака за да намерите идеалното решение за вашето легло.

Качествени, подходящи като размер и нежни като материи модели спално бельо с търсените 160/200 можете да закупите онлайн от магазин за сбъднати домашни мечти МебелиАрена.