видеонаблюдение

Какво представляват камерите за наблюдение през Интернет

Ако преди десетина години видеонаблюението бе приложимо основно в търговските обекти то днес статистиката показва, че е нараснал броя на домакинствата, които търсят все по-ефективни и лесни начини за осигуряването на сигурността си. така, че инсталирането на камери за наблюдение е част от предприеманите действия за почти всяко трето домакинство. Клиентите е логично да стават все по-капризни и изискващи. Те търсят камери, които да не създават дискомфорт и да са максимално незабележими. По отношение на инсталирането им пък държат да няма твърде много кабели, които да налагат къртене и всякакви други подобни дейности. На трето място пък се поставя и опцията за отдалечен достъп и при възможност непрекъснат такъв през Интернет. Не са малко желанията на клиентите, но е добре ако и вие търсите подобни модели камери да се запознаете внимателно с техните специфики, предимства и недостатъци, за да не се окажете разочаровани от функционирането им.камера

WiFi или IP камери

Една от честите заблуди, в които живеят повечето от нас е, че когато е безжична камерата то тогава нещата са на по-високо технологично ниво и със сигурност ще останем доста по-удовлетворени. Да, ама не! Оказва се, че въпреки твърдението, че са безжични тези WiFi камери също имат нужда от окабеляване, нали все пак трябва да се захранват с електричество за да работят. Дори да заожите на модел с акумулаторна батерия то не е гаранция, че в най-важния момент тя няма да откаже да работи. Ако търсите аматьорско и по-евтино решение тези безжични решения биха ви свършили работа. Когато се касае за ефективност и гаранция за качество на картината обаче то се нуждаете от професионална камера за наблюдение през интернет модел IP.

Доказателства, че IP камерите са по-ефективни от моделите WiFi

Когато говорим за отдалечен и непрекъснат достъп през Интернет всеки, който не е наясно с параметрите на единия и другия модел би предположил, че WiFi камерите са онези, които биха му свършили перфектна работа. Дали обаче това е така?

  WiFi камери IP камери
Окабеляване Да Да
Резолюция Слаба Висока
Цена Поносима за пазара Поносима за пазара
Интернет връзка WiFi рутер – нестабилна видеорекордер за постоянен достъп
Професионални модели Не Да

 

В общи линии това ни навежда на мисълта, че в търсене на професионални и ефективни решения по-добри са именно IP камерите. Освен, че разполагат с висок потенциал за изчистен образ на наблюдаваната зона те имат и редица опции за управление през Интернет. За да отговорят на потребностите на клиентите си едни от най-новите модели са комбинация от WiFi и IP камери. Те осигуряват пълен достъп по всяко време до работещите камери и дори с помощта на приложение можете да наблюдавате съответните зони през мобилния си телефон.