трюфелерия

Новата мода сред предприемачите – култивиране и отглеждане а трюфели

Идеите за развитие на собствен бизнес у нас не са малко. Въпрос на търпение и предприемчивост е да се заложи на вариант, който действително да си струва. А всеки търси решение без много усилия да направи дългосрочен план за действие и развитие. Доста интерес предизвиква идеята за трюфелерия. Отглеждането или по-скоро култивирането на трюфели определено има резон за развитие и у нас. Но имайки предвид факта, че има не малко изисквания и формалности, а освен това е нужно и търпение то доста хора се отказват да предприемат стъпки в сектора. И все пак звучи доста примамливо да продаваш подземните ароматни гъби на цени възлизащи на над 1000 евро за килограм. Въпросът е в това да спазваш определени стъпки и да можеш да чакаш даването на плод. Има много неизвестни по отношение на култивирането на трюфели, но ако се интересувате от възможностите за отглеждане на тази екзотична култура то такива можете да намерите на http://www.kipro-bg.com. Може би ще ви е интересно да научите как се образуват трюфелните гъби и при какви условия могат да бъдат отглеждани  и култивирани. Продуктивното и ефективно бизнес решение зависи до много голяма степен от това да се направи подходяща комбинация о няколко вида фиданки, които да се развиват в симбиоза и да подпомогнат образуването на трюфел.трюфели

На kipro-bg.com има доста интересни данни, които са подадени от стопани на вече изградени трюфелерии. Любопитно е да се запознаете с производители, които споделят своя опит и дават съвети за това как да увеличите добивите и да избегнете някои от често допусканите грешки. Тъй като трюфелното агролесовъдство и култивиране е съвсем нова дисциплина за българските предприемачи то наистина ще акцентираме върху това, че не във всеки район условията са подходящи за отглеждане на микрозни дръвчета. Изисква се опредена характеристика на почвата както и поддържането на процентно ниво влажност. Това са много определящи и специфични фактори, които наистина могат да повлияят върху правилното развитие на трюфелната плантация.

Задължително е преди да предприемете каквито и да било действия да направите първоначални анализи – на почвата, на разходите и на евентуалните очаквани приходи. Добре е да сте наясно с рисковете и най-добрите резултати като добив. Само така след направената равносметка ще имате пълна яснота върху това струва ли си да инвестирате в този иновативен бизнес. Помислете  и върху това, че една трюфелерия започва ефективно плододаване една след 12 година. Безспорно периода е доста дълъг, но със сигурност си струва да инвестирате дългосрочно и без особени усилия след години да радвате на висок стандарт и добри доходи.