шофьорски курс

Защо курс категория А2 е сред популярните в София?

А2 категорията е една от предпочитаните според статистически данни на софийските инструктори. Знаете ли, че в търсене на по-лесни и бързи варианти да предвижване не малко живущи в София се замислят дали да не преминат обучение, което да им даде право да ползват двуколесно превозно средство с максимална мощност не повече от 35 киловата. Всъщност това са едни от стандартните параметри за градски мотор, който идеално се вписва с ограниченията в града, както и самите възможности за маневриране на водачите. Именно категорията А2 е тази, която отговаря на търсените от вас параметри. За да сме максимално полезни  и с днешната си статия ще ви предостави една добра възможност да се информирате за всички детайли, които са свързани със записването, условията, на които трябва да отговарят водачите, както и параметрите на самия курс, отнасящ се до управлението на моторно превозно средство с мощност до 35 киловата.категория А2

За да се запишете на курс от категория А2 не е нужно само желание от ваша страна и възможност да заплатите таксата си. има три важни правила и конкретни условия, предписани от законодателя, които позволяват на кандидат – курсистите да запишат такъв курс. И така едно от важните е да имате навършени 17 г и 9 м.  Възможност за управление на МПС от тази категория ще имате една след навършването на пълнолетие или 18 години. На второ място е изискването за физическа годност, което се отнася до здравословното състояние на желаещия да се запише на такъв курс. И не на последно място е изискването за завършено основно образование като минимална образователна степен, която дава възможност на желаещите да преминат такова обучение. В София курс за А2 категория се предлага във всяка една автошкола, разполагаща с лиценз за провеждане на такива курсове. За повечето софиянци наистина е приоритет факта, че има голяма конкуренция, което от своя страна повишава нивото на качеството на курса както и се предоставя една достъпна цена за курсистите.

От техническа гледна точка самото провеждане на курса категория А2 в София се извършва на два основни модула – теория и практика. За първия модул законодателя предвижда 40 учебни часа, но те подлежат на промяна като се има предвид това, че някои от курсистите вече могат да имат друга придобита категория и по този начин се намалява хорариума на теоретичния материал. Кормуването е 20 часа и то се провежда в две фази. Първата е съобразена с това, че преминаващите обучението трябва да овладеят основни фигури на полигон и едва след това да преминат в управление на двуколесното в интензивен градски трафик.