аспиратор за вграждане

Що е то абсорбатор и има ли място в моята кухня

Интересът към абсорбаторите за вграждане се повишава непрекъснато. Като се има предвид това, че все повече са домакинствата, които търсят стилни и елегантни решения, с които да организират кухненския си интериор инвестират именно в такива за вграждане то това идва да покаже, че става въпрос за модели с висок потенциал. Представените в mebeliarena.bg са доказателство за преимуществата на абсорбаторите, но всъщност основния въпрос, който ще разгледаме днес е какво именно представляват и по какво се отличават от останалата аспирираща техника.

Абсорбатор – определение

Уреда, който извлича миризмата и влагата при готвене, разполага с филтър с активен въздух и с негова помощ пречиства и освежава въздуха в помещението е известен като абсорбатор. Все по-голям процент от моделите, които се предлагат на пазара са с опция за вграждане, тъй като така домакинството успява да предаде изтънченост и стил на обстановката. Ключова особеност в случая има и факта, че при вграждане се използва много по-малко площ, което е добре дошло за домакинства, които имат мини кухни с не особено голяма площ.

Фокусните характеристики на абсорбаторите за вграждане са в това, че:

  • Уреда е високоефективен;
  • Изключително тих при работен режим;
  • Не изисква свързване с димоотвод, в който да се отвеждат парите и миризмите;
  • Лесен е за използване.

Употребата на абсорбатор е вариант за такъв тип кухни, които за „затворени“ т.е. не разполагат с прозорци или аспириращ отвор, от който да бъдат отвеждани замърсяванията. По-компактен и ефективен вариант са, тъй като освен, че улавят миризмата и парата могат да пречистят въздуха и да го върнат вече освежен обратно в кухнята.

Видове

Телескопичен аспиратор за вгражданеКласификацията при абсорбаторите за вграждане може да се разграничи спрямо това къде могат да бъдат вградени. Наистина това са перфектни решения, които лесно се приспособяват и адаптират, а освен това не нарушават интериорната концепция и визия на интериора.

Според това къде ще бъдат вградени те се делят на:

  • За шкаф. Масово използван вариант, който пасва безупречно, тъй като е създаден за универсални шкафове. Позициониран над плота уреда успешно успява да улови както влагата така и миризмата за да я обработи и върне обратно под формата на освежен въздух;
  • За плот. Супер дискретни идеи, които са високотехнологични и могат да спестят доста площ. Те се поставят в непосредствена близост до плота и при необходимост от използване се задействат за да послужат за целите, за които са монтирани точно тук;
  • Таванен вид. Прекрасна възможност, която внася още повече модернизъм и изисканост, невероятно стилни и функционални, дискретни и незаемащи нито сантиметър площ от кухненското работно пространство.

Ако и вашата кухня няма комин за аспиратор то ето ви вариант, който ще реши проблема са миризмата и парата при готвене.