онлайн търговия

Полезни съвети за защитено и изгодно онлайн пазаруване

Онлайн пазаруването се е превърнало в част от нашето ежедневие. Днес наистина можем да се похвалим с това, че не се налага да излизаме от дома или офиса за да си поръчаме дори най-елементарни неща от първа необходимост кат охрана, напитки, облекло, обувки, дори мебели. Голяма част от предлаганите стоки са дори под формата на услуга и ако имате нужда от кредит, консултация с адвокат или изготвяне на счетоводен документ не  е нужно да посещавате физически съответния офис, а директно изявявате вашето желание онлайн и съответно заплащате чрез виртуален ПОС терминал или друг посочен алтернативен метод.

Когато пазаруваме онлайн обаче е добре да имаме предвид няколко важни стъпки за да сме сигурни, че сме елиминирали всякакви възможности за измами и други нежелани изненади. Като се има предвид, че повечето клиенти купуват онлайн именно заради по-изгодната цена то първия ни съвет е свързан именно с нейното откриване. Затова преди да поръчате даден продукт или услуга е добре първо да проверите дали пък друг търговец в мрежата не я предлага по-изгодно. Тези трикове, които са типични за китайските онлайн магазини вече доста успешно се прилагат и от наши търговци, затова отделете поне пет минути за да откриете варианта, който да ви удовлетворява ценово. Изгоден избор би бил гарантиран ако например сте се абонирали за информационните бюлетини на доверените търговци. Така няма да е нужно да губите прекалено много време ровейки в Интернет, а информацията сама ще пристига при Вас.онлайн магазини

Ако сте открили най-добрата и изгодна цена е време да проверите дали търговеца е достатъчно надежден. Като се има предвид, че вече и онлайн търговията подлежи на контрола на КЗП и ЕПЦБ (Европейски потребителски център България ) то можем да кажем, че до известна степен правата ни като потребители са защитени. Но никога не е излишно да потърсите коментари и отзиви от други клиенти, които споделят опита си с въпросния продавач в социалните мрежи. Ако и тук се окаже, че можете да разчитате на коректно отношение то е време да поръчате. Българските търговци предлагат опция да плащате с наложен платеж затова е добре да избирате този метод, който ще гарантира, че преди да платите можете да проверите достоверността и качеството на поръчания артикул. Чуждите сайтове обаче изискат авансово плащане в момента на поръчката. Затова избирайте само такива, които са със защитени платежни методи и всеки момент можете да оспорите транзакцията с подкрепата на вашата банка.

На трето място имайте предвид и детайлите. Тук ще акцентираме към гаранцията за качеството на продукта, както и възможността да го върнете в определен срок от време, ако се окаже, че той не отговаря на вашите очаквания. Внимателно изчетете общите условия, които оказват вашите права и задължение като клиент на въпросния магазин. Така неприятните изненади ще бъдат сведени до минимум.