перде

Защо е важно какъв вид и модел пердета ще използваме в интериора на жилището?

Пердетата са неизменна част от почти всеки красив и уютен интериор. Те създават усещане за семеен уют в помещението, допълват атмосферата и правят цялостната визия на апартамента завършена. За да постигнете търсения ефект е важно завесите да бъдат изработени от подходяща и качествена материя, да са в десен който ще се синхронизира лесно с интериора и да ви харесват чисто визуално. Препоръчваме ви стилни пердета от Curtains Bulgaria, защото асортиментът е много голям, а прецизната и детайлна изработка ще ви накара да ги предпочетете пред останалите. Днес ще ви дадем няколко ценни съвета за това как да изберете подходящите завеси за вашето жилище?

Кои са основните критерии при подбор на нови стилни пердета?

Като едно от най-важните и първостепенни решения, които трябва да вземете е, от какъв материал да бъдат изработени пердетата. Той може да бъде плътен или прозрачен и ефирен, но при всички положения съобразен с функцията на стаята и вашите очаквания към него.

Преценете дали избраната от вас материя ще се поддържа лесно или ще трябва да бъде пазена по внимателно и гладена всеки път при пране. Изкуствените материали се характеризират с по-лесна поддръжка, но за сметка на това естествените изглеждат по-приятно и са по-качествени във времето. Ако помещението е с изложение в което постъпва много дневна светлина, ще трябва да помислите и за яркостта на плата, защото ако е в по-тъмната гама има опасност бързо да избледнее. Ето и няколко допълнителни детайла при избор на перде:цветно перде

  • подходящата височина на окачване – когато завесите са поставени на високо, те подчертават и височината на самото помещение. Това дава определен стил и елегантност и ще направи интериора по приятен;
  • дължината на завесата – преди време беше стандарт пердето да виси 3 см над пода. В момента тенденцията е то да бъде по-дълго и да се опира в него поне с няколко сантиметра. Тук може да прецените според личното си усещане за естетика няма правилно и грешно;
  • от колко части да се състоят завесите – важно е как смятате да ги използвате, защото може да изберете едно голямо цяло перде, две или три части.

От Curtains.bg ви напомня да правите този избор внимателно и бавно, защото дълго ще гледате завесите, които сте поръчали. Те трябва да допълват атмосферата и да я правят още по-уютна.

Трудно ли е да открием подходящи завеси онлайн?

Все повече клиенти избират да пазаруват от съвременните интернет платформи. Тъй като търговците предлагат богат снимков материал и много подробни характеристики на продуктите, няма как да сгрешите в избора си. Освен това го правите на спокойствие, без да се съобразявате с други клиенти или нахални консултанти. Винаги може да направите покупката си в удобен момент и след като сте напълно уверени в това което искате.