пелетен котел

Кои са причинете да заложите на отпление с пелетни котли

Все повече домакинства осъзнаха ползите от прилагането на уреди, използващи като гориво пелети. Това са не само много по-икономични решения, но освен това обслужването и поддръжката им е много по-незначителна от тази на печките на дърва и въглища. Това, което е важна да се знае при подбора на уреди, работещи на пелети са някои важни техни показатели, но след решаващите е това за каква площ те ще бъдат прилагани. И ако за малките апартаменти са много приемливи сухите камини на пелети то за фамилни къщи и по-просторни апартаменти в порядъка на 100-120 квадрата е приоритетно да се заложи на котли с парно, които да предоставят максимална ефективност при отопляването на цялата площ.

Предимствата на пелетните котли

В основата на тяхното прилагане наистина е постигането на висок КПД. А за домакинствата, които от години търсят икономичен начин да отопляват своите домове това със сигурност би се превърнало в удачна причина да се предприемат действия по създаване на инсталация за парно отопление с пелетен котел. Намаляването на разходите за електричество, цялостен уют и топлина дори в санитарните зони вече е възможност, тъй като съвременните пелетни котли са супер алтернатива, която ще реши проблемите  високите сметки за електрическа енергия.

Трите фокусни точки, към които трябва да акцентирате са:

  • Оправданост на инвестицията;
  • Висока ефективност;
  • Екологичност.

Характерно за пелетните котли е, че са изключително достъпни решения, които осигуряват нужната топлина Пелетен котел за захранване на системата от радиатори в жилището ви. Цените за котли на пелети можете да разгледате тук https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kotli. Освен това определяме инвестицията като добра поради факта, че това са уреди, които са с бърз темп на възвращаемост, а не на последно място ще акцентираме и върху това, че при правилна поддръжка те могат да бъдат ползвани дори 20 години. Толкова здрави, надеждни и сигурни а като отоплителни уреди за парно отопление тези котли, защото допринасят за комфорта на домакинството през зимните месеци.

Високата ефективност на пелетните котли се дължи на това, че в съвременния си вариант, който се предлага в онлайн магазин balkanenergy те са изцяло автоматизирани. Това осигурява пълен контрол върху разходите, които ще направите по време на отопление. Задавате желаната температура от контролера и котела сам върши всичко останало. Ефективни са котлите за отопление на пелети поради това, че не само подсигуряват топлината в жилището, но имат и опция да предоставят топла вода в неограничено количество за домакинството.

Казват, че са най-екологични и това и така. При изгарянето на палети се отделя незначително количество въглероден двуокис, както и в атмосферата не се отвеждат фини прахови частици поради иновативния метод за производство на пелети. Отпадъка, който остава също е в минимални количества, което пък е благоприятна възможност почистването да се извършва на доста по-дълги интервали от време.

Технически параметри

Като всеки друг отоплителен уред и пелетните котли се отличават един от друг по своите технически показатели. Ако търсите квалифицирана професионална помощ при подбор на подходящ пелетен котел съвсем спокойно можете да се свържете с експертите от balkanenergy. На база индивидуалните нужди на домакинството, квадратура, изолираност на сградата, изложение и т.нат. ще ви бъдат препоръчани подходящите пелетни уреди, от които да останете удовлетворени.

Пелетните котли се различават по:

  • Страна на произход

Не са малко утвърдените компании, които предлагат невероятно иновативни и с високо ниво на безопасност уреди;

  • Мощност

За да бъде ефективно и икономично отоплението е важно да се заложи на мощност, която да осигури приятна топлина общата площ на жилището;

  • С или без опция за осигуряване на топла вода

Добре е да е възползвате от топлата вода, която ще ви осигури пелетния котел, тъй като така ще спестите още разходи от електрическа енергия.

Balkanenergy представя доказани и в висок рейтинг пелетни котли, които ще се погрижат за регулиране на отоплителни разходи. Инвестирайте разумно и заложете на търговец, който ще предостави безплатна консултация и професионални съвети.