Инверторна термопомпа въздух вода

Термопомпи – съвременни високоефективни решения

За съжаление у нас все още термопомпите не са толкова разпространени като средство, осигуряващо високоефективно отопление. Възможната причина за това навярно се крие във факта, че самата инвестиция е доста скъпа за средностатистическия потребител. С днешната публикация обаче сме решили да изложим някои интересни факти, които могат да се окажат решаващи за това да вземете решение да подобрите обслужването на жилищната площ що се касае до отопление и охлаждане много по-икономично и рентабилно. Термопомпите представляват затворени вериги, които за своята работа използват безплатни възобновяеми енергийни източници, предоставени от околната среда – въздух, вота, топлина от земните недра. Сигурно ви заинтригувахме с това, че източника на енергия е безплатен, нали! Следва да ви запознаем и с това защо си струва да инвестирате средства в такива висококачествени и ефективни отоплителни уреди.

Инвестиция, която заслужава всеки вложен лев

Всеки, дръзнал да вложи пари в термопомпа ще ви потвърди, че това са най-правилно инвестираните средства в уред за отопление. На фона на всички останали отоплителни системи е важно да отбележим, че термопомпите са с най-висок клас на ефективност. Вярвате или не, но те имат способността да намалят разходите ви за отопление с до 70 %, което е фантастично  спрямо досегашните сметки, които се е налагало да плащате.

Какво ще ви направи впечатление, когато посетите сайта на един от утвърдените търговци на термопомпи тук https://www.balkanenergy.bg/category/termopompi? Цените са високи? Термопомпите приличат на климатик, но са многократно по-скъпи… Всъщност това е нормална човешка реакция за хора, които не са запознати със системата и принципа на работа на термопомпите. Но както споменахме нашата идея днес е да изясним защо си струва да вложите средства в такива методи за отопление.

Ползи от покупка на термопомпа:

  • Значително по-икономични от всеки друг използван до сега уред;
  • Могат да се ползват в режим отопление и охлаждане;
  • Предлагат възможност за осигуряване на топла вода за битови нужди;
  • Екологични;
  • Висооефективни;
  • Модерни решения;
  • Без ангажименти за поддръжка.

Покупката на термопомпа всъщност решава всичките ви проблеми веднъж завинаги. Това са невероятно практични решения, които са приложими както за малки пространства така и за по-големи жилищни площи като еднофамилни къщи. И не това е всичко, което искаме да споделим с вас за термопомпите. Най-хубавото е, че те могат да използват вече изградена система за локално отопление.

Видове термопомпи

Както всеки друг вид такива уреди и при термопомпите се предлага голямо разнообрази. В каталога на balkanenergy.bg ви очакват едни то най-добрите и доказани марки и модели, на които можете да се доверите безусловно. За да изберете правилната за вас термопомпа от balkanenergy съветват на първо място да се консултирате със специалист. Това ще допринесе за това да направите реална преценка до колко е ефективен един модел термопомпа спрямо потребностите ви. Със сигурност има значение дали живеете н къща или апартамент, така че ето ги и вариантите за термопомпи, които можете да изберете за осигуряване на топлина и хлад в зависимост от сезона:термопомпа

  • Геотермални термопомпи

Това са супер ефективни уреди, които извличат топлината от земните недра и почвата. Тяхното инсталиране обаче е приложимо при еднофамилни къщи, хотели и други. Има сериозна първоначална инвестиция, която се провежда съобразно геотермалната обстановка в района с оглед на това да се осигури качествено осигуряване на енергия за уреда;

  • Хидротермални термопомпи

Източника на топлина за работа на тези помпи са подпочвените води. Тук както и при геотермалните термопомпи се налага преди да се инвестира  уреда да се проведат съответните проучвания. Безспорно ефективността на този модел наистина е изключителна, тъй като води до намаляване на сметките средно до 80 %;

  • Аеротермални термопомпи

Това са едни от най-разпространените видове термопомпи, тъй като са приложими както за къщи така и за апартаменти. Тяхната ефективност и икономичност също е подчертана, което прави инвестицията напълно оправдана.

В онлайн магазин balkanenergy.bg ще намерите едни от най-доказаните решения, с които ще имате пълен контрол върху сметките за отопление и охлаждане.