смяна на водомери

С грижа за правилно отчитащия разходваната вода водомер

Не са много причините, поради които се налага един водомер да бъде сменен. Но не това е темата на днешната ни публикация. Причините за това да се отправим към този вид услуга е нейната специфика и характер. Ясно е, че без изправен водомер не можем, но знаем ли на кого да поверим неговата замяна? Именно на това ще акцентираме в днешната си публикация… на хората, които имат уменията, възможността и правото да провеждат такива ремонтни действия. Защо? Предстои да разберете сега!

Смяната на водомера – причини

За да не предприемаме ремонт, който да се окаже ненужен в първата част на публикацията ще изложим макар и малкото причини, които могат да бъдат явна причина за смяната на водомера. Още с построяването на една сграда в зависимост от това дали е жилищна или нежилищна на входа ВиК системата на всеки обособен самостоятелен обект се инсталира водомер. Неговата задача е свързана с това да покаже колко количество вода е консумирана и съответно колко дължим за нея. Когато водомера работи безотказно и прецизно сами установявате почти идентични сметки, които се плащат всеки месец. Но не винаги нещата вървят по план и в даден момент може да се окажете с нулево потребление или пък такова, от което да получите световъртеж.

Да обобщим:

  • Нулеви сметки;
  • Твърде високи сметки.

Това са двете основни причини, които говорят за наличието на авария с измервателния уред. Какво следва? За онези от вас, които имат повече време можете да посетите сайта на една от оторизираните фирми, които извършват ремонти и смяна на водомера за да получите повече информация тук https://vikhelp.com/smiana-na-vodomeri/.

ВиК Хелп алармира върху сериозността на проблема. Имайте предвид, че нито едно от възникналите обстоятелства не би било правилно да се отлага като ремонт във времето. Не само, че ще дължите такса за ползването на неизправен водомер на дружеството доставчик на вода, но и прекомерно високите сметки едва ли ще са повод и желание да бъдат платени.

Правилното решение

Напълно логично и нормално е да се потърси ефективно и бързо решение. а безспорно това включва водомернаемането на водопроводчик, който да демонтира стария и да инсталира новия водомер. В този процес обаче има няколко специфични неща, с които малцина нуждаещи се от нов водомер са запознати. Ако сте прочели статията на страницата на vikhelp.com вероятно знаете за какво говорим, но останалите ще изброим важните моменти, които в никакъв случай не бива да бъдат подценявани:

  • Уведомяване на инкасатор или административен отдел по поддръжка и ремонт на водомерите на дружеството доставчик на вода за битови нужди;
  • Наемане на лицензиран екип водопроводчици, които имат сключен договор с дружеството доставчик за извършване на такива ремонтни услуги;
  • Създаване на организация за ден и час за извършване на подмяната на водомера;
  • Демонтаж на повредения водомер;
  • Изготвяне на протокол, в който ясно се описва причината за демонтажа с показания и номер на отчитащия уред;
  • Инсталиране на нов водомер, който е утвърден като устройство от дружеството;
  • Извършване на тест за прецизност и работа на новопоставения водомер;
  • Поставяне на пломба и узаконяване.

Никак не са за подценяване правилното изпълнение на списъка от дейности. Това ще ви гарантира, че новия уред ще работи ефективно и качествено. ВиК Хелп е една от фирмите, която разполага с лиценз за извършване на смяна на водомери. Екипа работи отговорно, съвестно и на добри цени, така че ако се нуждаете от качествено и сигурно решение за подмяна на уреда за отчитане на вода вече знаете към кого да се обърнете.

Дири да сте достатъчно сръчни и да можете умело да боравите с водопроводните инструменти то имайте предвид, че смяната на водомера не може да бъде извършена от всеки. Подробно описание на услугата и защо сами няма как да я извършите ви очаква на vikhelp.com.