панелен радиатор

Защо е важен вида на радиаторите, които ще ползваме през отоплителния сезон

Парното отопление е една изключителна надеждна алтернатива за онези от вас, които търсят икономично и цялостно решение за своя дом. Като съществен детайл и източник на топоотдаване радиаторите са средството, което осигурява надеждна и постоянна температура за всяко едно от помещенията. Изборът им обаче е свързан с акценти, пряко свързани с технически и визуални показатели, така че ако ви предстои избор на нов подходящ метод за отопление през предстоящите зимни месеци е добре да разширите познанията си по отношение на радиаторите. С тези цел днес ще предложим няколко интересни и доказани модели отоплителни тела, които биха намерили приложения спрямо нуждите на домакинството ви.

Три вида радиатори, които заслужават внимание

За да бъде максимално ефективен даден модел радиатор е важно да с вземат под внимание няколко конкретни параметри:

  • Материал, от който е произведен;
  • Размер;
  • Топлоотдаващи свойства;
  • Дизайн.

Всъщност радиатора се превръща в интериорен акцент в помещението, в което ще го позиционирате, което на практика дава възможност да проявите повече креативност при неговия избор. представяме ви вариантите за радиатор от balkanenergy.bg, които не просто ще се адаптират в дома ви деликатно и дискретно, но и ще осигурят една перфектна топлина и уют през зимата.

Сред основните видове отоплителни тела, които няма как да не ви направят впечатление в каталога на balkanenergy.bg са:

  • Биметални радиатори

Малко хора ги познават, а всъщност те се оказват една много добра алтернатива за домашно отопление. Причините за това се крият в самия материал, от който се изработват тези радиатори. В своя състав те включват алуминий и стовата, което реално е комплексно комбиниране на положителните черти на останалите два типа радиатори, които ще представим след малко. Биметалните радиатори са супер ефективни, тъй като са с високо ниво на топлоотдаване и задържане на топлина, а освен това се отличават и със завидна здравина и издръжливост. Устойчивостта им на корозия също е момент, който е добре да вземете предвид при покупка на нови радиатори за домашната отоплителна система;

  • Алуминиеви радиаторирадиатор

Те са по-познати на клиентите, тъй като още с появата си на пазара в края на осемдесетте години на миналия век дадоха ясна заявка, че има защо да превземат отоплителните среди. Сред основните качествени характеристики на радиаторите, произведени от алуминий са: ниското им тегло, високи топлоотдаващи показатели, ниската стойност при обработка на материала и постигане на желаната форма и размер, антикорозионните свойства на алуминия и т.нат. Реално това прави алуминиевите тела толкова предпочитани в съвременното оборудване както на жилищни така и офисни сгради;

  • Стоманени радиатори

Стоманата е не по-малко предпочитан матирал за направата на радиатори. От Balkan Energy представят в своя каталог няколко интересни варианта, които са за панелни стоманени радиатори, лесно адаптиращи се към всеки интериорен дизайн. Приоритетите на този материал се дължат на качеството му да задържа топлината дълго време, което е добра възможност за постигане на ефективност икономичност през отоплителните месеци.

Професионални съвети

Balkan Energy не просто предоставя възможността да си изберете онлайн нови отоплителни тел. Освен вариантите за парно се предоставят и разнообразни решения, които се захранват от електрическа енергия като:

  • Венитлаторни конвектори;
  • С лъчисто отопление;
  • Инфрачервено отопление и т.нат.

Независимо на какъв вариант за осигуряването на топлина на дома си ще се спрете не е без значение това, че при всеки избор е правилно да се възползвате от професионална консултация. Това не само ще гарантира правилно инвестиране и разходване на бюджета, който ще отделите, но и за постигането на висока ефективност и значителен контрол на разходите за сметките през зимата. С радиаторите от Balkan Energy не просто инвестирате в комфорт, топлина и уют, а си гарантирате икономично и екологично отопление.